Izsák-Lázár Zoltán egyéniben és csapatban is dobogós

  • 2013.09.29

Az akadályhajtás versenyszámmal befejeződött az Izsákon megrendezett Négyesfogathajtó Európa-bajnokság, ahol az összetett egyéni versenyben Lázár Zoltán, a csapatversenyben pedig a magyar csapat - Lázár Zoltán, Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József -felállhatott a dobogó harmadik fokára.
Az akadályhajtáson négyen hajtottak alapidőn belüli hibátlan pályát -a német Georg von Stein, a svéd Tomas Eriksson, a holland Theo Timmerman és Lázár Zoltán. Az egyéni összetett versenyt a díjhajtás első helyezettje, a holland Theo Timmerman nyerte, aki hibátlan hajtásával meg tudta őrizni összetettben korábban megszerzett vezető helyét, így ő lett az Európa-bajnok. A svéd Tomas Eriksson a maraton győzelme után összetettben feljött a második helyre, és szintén hibátlan hajtásának köszönhetően Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett. Lázár Zoltán két nap után negyedik helyen állt az összetett versenyben, de az addig harmadik helyezett holland Koos de Ronde egy verőhibát vétett, és ezzel elszálltak dobogós esélyei, ellenben Lázár Zoltán hibátlan hajtásának köszönhetően összetettben felállhatott a dobogó harmadik fokára.
A csapatversenyben az élen változatlan maradt a sorrend, azaz Hollandia győzött, 2. Németország, 3. Magyarország.


Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József
és Lázár Zoltán

A mieink közül Móró Lajos hajtott még verőhiba nélkül a mai nap folyamán, de időtúllépés miatt végül a 16. helyen fejezte be az akadályhajtást, összetettben viszont három helyet előrelépve feljött a 14. helyre. Második csapat emberünknek, ifj. Dobrovitz Józsefnek is sikerült egy helyet javítania korábbi eredményén, miután akadályhajtáson 7. lett (alapidőn belül egy verőhibát vétett), az összetett versenyben végül a 10. helyet szerezte meg. A harmadik csapattag, Dobrovitz József szintén alapidőn belül egy labdát ütött, az akadályhajtáson elért 12. helyével összetettben megőrizte korábbi hatodik helyét. Váczi István -Dobrovitz Józsefhez hasonlóan - egyet ütött alapidőn belül, így akadályhajtáson 13. lett, összetettben pedig maradt a korábbi 12. helyén.
A további eredmények részletesen IDE kattintva olvashatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK