Kronenberg-megkezdődött az Egyesfogathajtó VB

  • 2018.08.30

Összesen 82 egyesfogat, és 24 mozgássérült egyes- és kettesfogathajtó részvételével megkezdődött az Egyesfogathajtó Világbajnokság a hollandiai Kronenbergben. Magyar színekben négy hajtó indul a vb-n -Farkas József, Nyúl Katalin, Gáspár Szilvia és Meskóné Orosz Mária.
A szerdai állatorvosi kontrollon több, mint 100 ló került felvezetésre, közülük a finn Talvikki Järvinnen, és a francia Renaud Vinck lovát nem engedte indulni a hattagú bizottság, azonban tartalék lovaikkal mégis részt vehetnek a vb-n. A kontroll után a parafogathajtók díjhajtása következett.

Számunkra nem kezdődött igazán szerencsésen a világbajnokság, mivel a 82 egyesfogat díjhajtás versenyszámának első indulója Gáspár Szilvia volt. Az öttagú nemzetközi zsűri -benne a korábbi kettesfogathajtó, többszörös windsori győztes ír Barry Capstick- 60,54 pontosnak ítélte programját, így az első versenynap után 17.helyen áll jelenleg. A mai nap másik magyar indulója Farkas József volt, aki 59,15 pontos díjhajtásával 11.  egyelőre, 41 induló közül. (Az élen álló osztrák Marisa Rössler 50,57 ponttal vezeti a mezőnyt).

Image

Gáspár Szilvia (fotó:Horváth Krisztina/hoefnet.nl)

Holnap, azaz pénteken szintén 41 egyesfogathajtó mutatja be díjhajtó programját -a változatosság kedvéért- ezúttal másik magyar indulónk, Meskóné Orosz Mária kezdi majd a versenynapot. Nyúl Katalin 14.15-kor hajt be a díjhajtó négyszögbe, a startlista és az eredmények élőben IDE kattintva láthatóak.

HAJRÁ MAGYAROK!!!

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK