Mélykút-összetett eredmények

  • 2018.06.03

A mai akadályhajtás versenyszámmal befejeződött a Mélykúton május 31-június 03-ig megrendezett CAI2*-os nemzetközi fogathajtó verseny és 55. Magyar Derby. Összesen 65 fogat állt rajthoz, közülük összesen hárman hajtottak alapidőn belüli hibátlan pályát a mai akadályhajtáson- a CAI2*-os kettesfogatok mezőnyében az akadályhajtást és az összetett versenyt is nyerő Kákonyi Norbert, az akadályhajtáson második-, összetettben bronzérmes szlovák Miroslav Matuska, és a Gyermek kategóriában induló Saru Dániel.
Az egyesfogatok 12 fős mezőnyében Nyúl Katalin a maraton után az akadályhajtást is megnyerte, így ő szerezte meg az összetett versenyben az aranyérmet. Akadályhajtáson Gáspár Szilvia végzett a második-, és Rondzik Gábor a harmadik helyen, míg összetettben az osztrák David Hötsch állhatott a dobogó második- és harmadik fokára is.

Image

aranyérmes Nyúl Katalin, ezüst-és bronzérem:David Hötsch (AUT)

A nemzetközi kettesfogatok 24 fős versenyében Kákonyi Norbert szerezte meg az összetett verseny aranyérmét, a két versenyszám után vezető, de akadályhajtáson időtúllépés miatt 8.helyezett Rákóczi Gergő vihette haza az ezüstérmet, és Miroslav Matuska pedig a bronzérmet.

Image

aranyérmes Kákonyi Norbert, ezüstérmes Rákóczi Gergő
bronzérmes Miroslav Matuska (SVK)

A négyesfogatoknál Móró Lajos a díjhajtás után az akadályhajtást is megnyerte, így az összetett versenyben a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Akadályhajtáson Bárdos Attila végzett a második helyen, aki ezzel összetettben megőrizte korábbi bronzérmes helyét, Galbács Ferenc pedig az ezüstérmet vihette haza akadályhajtáson elért 3.helyével is.

Image

aranyérmes Móró Lajos, ezüstérmes Galbács Ferenc,
bronzérmes Bárdos Attila

A négy "A" kategóriás hajtó összetett versenyében a mindhárom versenyszámot nyerő Kecskeméti László lett az első, a "B"-s kettesfogatok hatfős mezőnyében pedig a maratonon és az akadályhajtáson is győztes Dani Marcell Balázs szerezte meg az első helyet.

Fiatal Hajtók kategóriában Palkovics Dávid mindhárom versenyszámot megnyerte, a Junioroknál Majoros Anna győzött akadályhajtáson, és ezzel első lett az összetett versenyben, Gyermek kategóriában pedig Juhász Péter szerezte meg az összetett győzelmet. Póni kettesfogattal Balla Evelin, póni négyesfogattal Jámbor Vilmos, "nagy" négyesfogattal Tóth Simon Sándor, Junior póni kettesfogattal Aszódi Richárd, Fiatal hajtó "nagy" egyesfogattal pedig Margitai Máté teljesítette mindhárom versenyszámot.

Az 55.Magyar Derby aranyérmese egyesfogat kategóriában Nyúl Katalin, ezüstérmes Meskóné Orosz Mária, bronzérmes pedig Gáspár Szilvia.

Image

Az 55.Magyar Derby aranyérmese kettesfogat kategóriában Kákonyi Norbert, ezüstérmes Hódi Károly, bronzérmes pedig ifj. Veszelszki Gábor.

Image

Az 55. Magyar Derby aranyérmese négyesfogattal Móró Lajos, ezüstérmes Galbács Ferenc, és a bronzérmes Bárdos Attila.

Image

Gratulálunk a győztes- és helyezett hajtóknak, az eredmények bővebben IDE kattintva láthatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK