Kladruby nad Labem-eredmények

  • 2016.04.24

A mai akadályhajtással befejeződött a csehországi Kladrubyban hétvégén megrendezett nemzetközi fogathajtó verseny, ahol négyesfogattal Dobrovitz József mindhárom versenyszámot megnyerve első helyen végzett az összetett versenyben. A tíz indulóból ifj. Jirî Nesvâcil végzett a második helyen, és id. Jirî Nesvâcil szerezte meg a harmadik helyet. - Dobrovitz József elmondása szerint díjhajtáson és maratonon is szenzációsan mentek a lovai, új összeállítású fogatával a 45 pontosnak ítélt díjhajtására sajnos kapott +5 hibapontot, mivel a kocsi lámpákat elfelejtették feltenni...De az év első szabadtéri versenyét kiváló kezdésnek látja a szeptemberi világbajnokságra való felkészülésben. -
Kettesfogat kategóriában összesen 25 hajtó indult, közülük a díjhajtást nyerő német Sandro Koalick lett az összetett verseny győztese. Koalick maratonon 4. helyen végzett, az akadályhajtást a 7. helyen fejezte be, de korábban megszerzett 11 pontos előnye elegendő volt az összetett első hely megőrzéséhez. Az akadályhajtást nyerő szlovák Miroslav Matúska végzett a második helyen, és a hazai versenyző, ifj. Jirî Nesvâcil "jött fel" a harmadik helyre. A magyarok közül Hódi Károly a 4. helyen-, Farkas László a 14. helyen-, Szécsi István pedig a 18. helyen fejezte be az összetett versenyt. (a világbajnok német Carola Diener visszalépett)
Az egyesfogathajtók népes -32 fős- mezőnyében a lengyel Bartlomiej Kwiatek a maratont és az akadályhajtást megnyerve szerezte meg az összetett győzelmet az akadályhajtáson 2. dán Henrik Höper, és a díjhajtást nyerő német Marcella Meinecke előtt. (az egyeseknél összesen heten hajtottak alapidőn belüli hibátlan pályát)


Dobrovitz József

Gratulálunk az eredményekhez, melyek bővebben IDE kattintva láthatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK