Lähden-Dobrovitz József megszerezte az aranyérmet

  • 2018.06.10

A mai akadályhajtással befejeződött a németországi Lähdenben hétvégén megrendezett CAI3*-os Világkupa-pontszerző verseny, ahol Dobrovitz József -18 ellenféllel szemben- megnyerte az összetett versenyt! Díjhajtáson a holland Theo Timmerman (46,84) és a német Mareike Harm (48,61) mögött 50,91 ponttal a harmadik helyen végzett, maratonon mindössze a holland Mark Weusthof tudta megelőzni, az akadályhajtást pedig alapidőn belül egy verőhibával a 4.helyen fejezte be. Négyesfogattal senki nem hajtott alapidőn belüli hibátlan pályát a holland Jeroen Houtermann által épített pályán, a versenyszámot a német Mareike Harma nyerte egy verőhibával, megelőzve honfitársát Rainer Duent és a holland Theo Timmermant. Az összetett versenyben tehát Dobrovitz József szerezte meg az aranyérmet, az ezüstérmet a díjhajtáson hatodik (52,33), maratonon 3., akadályhajtáson 10.helyezett német Michael Brauchle kapta, míg a bronzérmet - tőle alig lemaradva- a díjhajtást nyerő, maratonon 5., akadályhajtáson 3.helyezett Theo Timmerman vihette haza.

Image

Dobrovitz József (fotó:Dr.Jürgen Schwarzl/Hoefnet.nl)

Ifj. Dobrovitz József díjhajtáson elért 7.helyével (53,09), maratonon megszerzett 8.helyével, és akadályhajtáson szintén 7.helyhez elegendő teljesítményével a 7.helyen fejezte be az összetett versenyt. Rohr Máté póni négyesfogattal indult, díjhajtáson 62,71 ponttal a 12.helyen végzett, maratonon 15.lett, az akadályhajtást három verőhibával és némi időtúllépéssel a 15.helyen fejezte be, így összetettben 14.helyen végzett a 22 fős mezőnyben.

A CAI3*-os kettesfogatok összetett versenyében abszolút német győzelem született. A díjhajtást 39,52 ponttal nyerő, maratonon 12. (!), akadályhajtáson 2.helyezett Lars Schwitte szerezte meg az aranyérmet, a díjhajtáson 54,27 ponttal 17. (!) helyen végző, a maratont nyerő, akadályhajtáson 9.helyezett Dennis Schneiders vihette haza az ezüstérmet, és a díjhajtáson második (43,30), maratonon 10., akadályhajtáson győztes Marco Freund nyakára került a bronzérem. (Érdekesség, hogy kettesfogattal öten is alapidőn belüli hibátlan pályát hajtottak, sőt a 6. helyezett osztrák Stefan Bösch is  mindössze 0,01 századmásodperccel lépte túl az alapidőt.)

A póni négyesfogatok összetett versenyét a holland Marijke Hammink nyerte, megelőzve a német Michael Bügenert és a brit Roger Campbellt.

Gratulálunk az eredményekhez, melyek bővebben IDE kattintva láthatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK