Gerjen-országos verseny eredmények

  • 2018.09.18

21 fogat részvételével országos "A" és "B" kategóriás fogathajtó versenyt rendeztek a hétvégén Gerjenben.  Az "A" kategóriás kettesfogatok versenyében nyolcan indultak, közülük ifj. Veszelszki Gábor nyerte meg az összetett versenyt, a "B" kategóriás indulók kilenc fős mezőnyében pedig Küri Albert lett az összetett verseny győztese.
"A" kategóriában a díjhajtás versenyszámot 52,92 ponttal Domsa Dalma nyerte, ifj.Juhász Béla végzett a második- (56,75 pont), és Szécsi István a harmadik helyen (57,64 pont). Maratonon Guttyán Patrik volt a leggyorsabb, megelőzve ifj. Veszelszki Gábort és Domsa Dalmát. Akadályhajtáson egyetlen induló sem hajtott hibátlanul a Zámbó István által épített pályán, verőhiba nélkül de időtúllépéssel ifj. Ihász Béla nyerte a versenyszámot, ifj. Simon József lett a második, és Szécsi István pedig a harmadik. Ifj. Veszelszki Gábor két versenyszám után még a 3.helyen állt, de végül -némi szerencsével-megnyerte az összetett versenyt, Guttyán Patrik megőrizte korábbi 2. helyét, ifj.Ihász Béla pedig felléphetett a képzeletbeli dobogó 3.fokára. A korábban élen álló Domsa Dalmának akadályhajtáson elért 8.helyével végül összetettben -ifj.Simon József mögött- be kellett érnie az 5.hellyel.
"B" kategóriában a díjhajtáson és maratonon győztes, akadályhajtáson 2.helyezett Küri Albert nyerte az összetett versenyt, Vörös Zorán végzett a 2.helyen, és Demkó Zsolt szerezte meg a 3.helyet. Díjhajtáson Hirnikl György lett a második, Cseh László a harmadik, maratonon Demkó Zsolt szerezte meg a második helyet, megelőzve Vörös Zoránt; akadályhajtáson verőhiba nélkül, időtúllépéssel Józsa László Dávid nyerte a versenyszámot Küri Albert, és Vörös Zorán előtt.

Image

Küri Albert (korábbi fotó)

Egyesfogattal négyen indultak, közülük díjhajtáson Pál István Zoltán végzett az élen Rondzik Gábor és Németh Krisztián előtt. Maratonon Rondzik Gábor győzött, Németh Krisztián végzett a második-, és Pál István Zoltán a 3.helyen, akadályhajtáson pedig alapidőn belül két verőhibával Németh Krisztián nyert megelőzve Rondzik Gábort és Pál istván Zoltánt. Az összetett győzelemért járó díjat végül Rondzik Gábor vehette át, 2.helyen Németh Krisztián, a 3.helyen Pál István Zoltán végzett. (a negyedik induló Némedi István volt)

Gratulálunk a győztes- és helyezett hajtóknak, az eredmények bővebben IDE kattintva láthatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK