Nagyszerű kezdeményezés a magyar fogathajtásért

  • 2018.03.12

Újhartyánban megalakult a Nemzeti Fogathajtó Akadémia Sportegyesület, azzal a céllal, hogy az egyesület jövendőbeli tagjai számára magas szintű szakmai segítséget biztosítson nemzetközi szakemberek bevonásával. Az egyesületi tagságot pályázat útján lehet elnyerni, melynek a beadási határideje: 2018.március 15.

Az egyesülethez érkező versenyzőkkel kétoldalú szerződéskötésre kerül sor, melyben rögzítik, hogy az egyesület mit biztosít az adott versenyző számára (pl. edző, kovács, állatorvos, versenyre kijutás, szervezés, menedzselés, felszerelés, stb.) és ezért a versenyzővel szemben milyen elvárás(oka)t fogalmaz meg.

"Nem főállású versenyzőket, segédhajtókat, lovászokat akarunk foglalkoztatni -nyilatkozta Hölle János. Célunk, hogy az egyesületbe szerződtetett versenyzők jó eséllyel képviseljék a világversenyekre való kerülést. Volt már erre próbálkozás 1990-es évek végén, amikor a Kocsi János által alapított Technotext SE színeiben versenyzett a hazai elit - Bárdos György, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Kecskeméti László, Nagy Sándor, Bárdos Attila, Balassa Gyula, Varga Péter és Hegedűs Imre. Bízunk benne, hogy kezdeményezésünket sikerre tudjuk vinni, megítélésünk szerint csak így lehet felvenni a világ élvonalával továbbra is a versenyt. Ez a fogathajtó szakág továbblépésének kulcsa" - fejezte be Hölle János.

Image

Hölle Martin

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ

Pályázati adatlap letöltése

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK