Magyar győzelem maratonon és akadályhajtáson

  • 2018.07.08

A mai akadályhajtással befejeződött a július 05-08-ig Lipicán megrendezett CAI3*-, és CAI2*-os nemzetközi fogathajtó verseny, ahol összesen 55 fogat állt rajthoz. Közülük végül 50 teljesítette mindhárom versenyszámot, ez a 13 magyar indulónak többé-kevésbé sikerült.
A CAI3*-os kettesfogatok versenyében Szabó Roland megnyerte a maratont, Tóth Csaba végzett a második helyen, megelőzve a segédhajtóját "elhagyó" szlovén Miha Tavcart. A magyarok közül ifj. Veszelszki Gábor a 6.helyen fejezte be  versenyt, ifj. Galbács Ferenc a 8., Mezei Zsolt a 11. helyen végzett, Sánta Istvánt azonban pályatévesztés miatt sajnos kizárták. Egyesfogattal Pál István Zoltán - a győztes olasz Matteo Crimella és a cseh Jan Exnar mögött - a harmadik helyet szerezte meg, Farkas József 11.helyen ért célba. Négyesfogattal Szabó Lajos -a szlovák Radek-, és Jiri Nesvacil jun. után -harmadik helyen végzett, CAI2*-os kategóriában kettesfogattal Erdős Krisztián György megnyerte a versenyszámot, csakúgy, mint a Junioroknál póni egyesfogattal Rozmán Tímea Krisztina; a Fiatal hajtóknál Margitai Mátét megelőzte ellenfele, az olasz Gabriele Grasso, póni négyesfogattal ifj. Jámbor Vilmos ellenfele "csak" az idő, és az akadályok voltak.

Image

Szabó Roland (fotó:Hoefnet.nl/Horváth Krisztina)

Akadályhajtáson az összes induló közül mindössze ifj. Galbács Ferenc és a Fiatal Hajtó kategóriában versenyző olasz Gabriele Grasso tudta alapidőn belül hibátlanul teljesíteni a  pályát. Ifj. Galbács Ferenc természetesen megnyerte a versenyszámot, és ezzel a teljesítményével korábbi hetedik helyéről előrelépve végül negyedik helyen végzett az összetett versenyben. Szabó Roland két versenyszám után második helyen állt, azonban az akadályhajtáson "elszenvedett" négy verőhibája és időtúllépése miatt végül be kellett érnie összetettben az ötödik hellyel. Az aranyérmet a díjhajtást magasan nyerő svájci Beat Schenk nyerte, ezüstérmes az akadályhajtáson második helyezett szlovák Miroslav Matuska, bronzérmes pedig a minden versenyszámban harmadik helyen végző szlovén Miha Tavcar. A magyarok közül ifj. Veszelszki Gábor verőhiba nélkül, de jelentősebb időtúllépéssel fejezte be 6. helyen az akadályhajtást, és az összetett versenyt is. Mezei Zsolt összetettben a 11. helyen végzett; a négyesfogatoknál Szabó Lajos a dobogós 3. helyen fejezte be a versenyt, Margitai Mátét megelőzte riválisa, Gabriele Grasso; Rozmán Tímea Krisztina második helyen fejezte be az összetett versenyt. Egyesfogattal Luca Cassottana nyerte az akadályhajtást, az összetett verseny aranyérmét a belga Laure Philippot kapta -Pál István Zoltán a 9., Farkas József pedig a 11. helyen zárta az összetett versenyt. A CAI2*-os kategóriában Erdős Krisztián György mindhárom versenyszámot megnyerve végzett az élen.

Image

ifj.Galbács Ferenc (korábbi fotó)

Gratulálunk az érmeseknek, az eredmények bővebben IDE kattintva láthatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK